INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dijous, 23 d’abril del 2009

Llacs perduts del Turò del Llop

Recorregut: 5Km
Dificultad: Mitjana
Horari: 2h.
Comentaris: Recorregut que transcorre principalment per pistes però que presenta dificultats al visitar els llacs com corriols poc marcats, presència d'esbarzers, poca visibilitat a distància dels indrets objectiu...

Quan vaig iniciar el meu projecte de buscar fonts ni se'm va passar pel cap introduïr llacs ja que sencillament no era conscient que hi existeixin en l' àrea en la que volia treballar. La questió es que un bon dia vaig descobrir la presencia d'una sèrie de llacs perduts i oblidats que es troben per les rodalies del Turò del Llop, a cavall de Matadepera i Castellar.
La veritat es que com a recorregut no es gens interessant ja que els camins pels quals discorre l'itinerari son pistes sense cap interés ni paissatgístic, botànic, cultural... ni tan sols els llacs són bonics, el que si te es un caracter de recerca i curiositat que m'han fet visitar aquest indret i recorrer aquesta ruta.

Iniciem el recorregut a l'entrada de la urbanització Can Font, a mig camí en la carretera que va de Terrassa a Castellar del Vallès. Veurem que a l'entrada de la urbanització, en l'altre cantò de la carretera s'endinça una pista en direcció N. Tot plegat resulta tota una xarxa de pistes que tenen pinta de ser les primeres incrusions d'una futura urbanització frustrada.

Resseguim la pista que ràpidament es bifurfa prenent el trencall de la esquerra, veurem que més endevant se li adjunta una altre pista per la dreta, nosaltres resseguirem la nostra en direcció NO fins a veure que travessem una torrentera, ès aquí on haurem de deixar la pista principal a la dreta i agafar un caminet que surt a la nostre esquerra que baixa en direcció S i més endevant passa molt a prop de la carretera. Resseguim el camí que gira després en direcció N fins trobar en un revolt una bifurcació, deixarem a mà dreta el camí i agafarem el caminet que trobarem a l'esquerra i que també puja en direcció NO.

Als 5min de l'ultima bifurcació veurem que s'obre a mà esquerra un corriolet que tot baixant ens duurà de seguida al Llac de la Pepa. Aquest corriolet va flanqueixant el llac per l'altre vorera del llac fins arribar a la seva capçalera on trobarem un serie de llacunetes que haurem de flanqueixar de males maneres entre troncs i esbarzers fins trobar en la part frontal de la capçalera una traça que puja fortament (més una traça de senglar que un corriol) fins trobar una bifurcació ben marcada, si continuem a mà dreta arribarem al Llac de la Lola. Després continuerem pel trencall de la esquerra que puja fins trobar una pista que continuarem en direcció N.

Pocs metres més endevant trobarem que la nostra modesta pista va a petar a una molt més gran, seguint-la en la mateixa direcció fins a un revolt tancat on trobarem el Pantà de la Mitxeta. Veurem que la pista principal que ara gira en direcció SE puja fins a un coll i un important creuament de pistes, just abans podrem veure a mà dreta un corriolet que baixa en direcció S, paral.lel a la depressió del Torrent del Llop i que es on es troben els Llacs. Trobarem en pocs metres un trencall que haurem de deixar a mà dreta i uns metres més enya la posibilitat de baixar de forma salvatge aprofitant una torrentera i entre esbarcers, tot utilitzant el nostre millor estil de "Sandokan", petarem a la capçalera del Llac Escarrançit. Tornem al corriolet (on hi vaig deixar una fita com a indicació per on vaig inicial el meu descens salvatge) i d'aquí a la bifurcació de pistes.

Aquí haurem de pendre el trencall de la esquerra que va baixant en direcció E. En pocs metres trobarem una bifurcació on haurem de pendre la pista que trobarem més a la dreta fins anar a petar en pocs metres a una altre pista que haurem de pendre a mà dreta, en direcció N i que desseguida, en un rebolt, trobarem una pista que baixà a mà esquerra paral.lela i a certa alçada del Torrent de Miralles. Seguirem aquest pista uns 10min fins trobar a mà esquerra un camí que puja. Aquí mateix, just en front, a mà dreta, trobarem un corriol que ens duurà al Llac del Miquel.

Tornem a la pista principal que seguirem en direcció S, passant per sota d'uns cables d'alta tensió fins arribar just a sobre d'un important rebolt de la carretera. Baixem a aquesta i la resseguim en direcció O fins trobar l'entrada de l'urbanització, inici del nostre recorregut.