INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dilluns, 2 de març del 2015

LA FONT DEL PI TORNA A VEURE LA LLUM



Al 2009 vaig intentar trobar la Font del Pi, situada al terme de Castellar del Vallès. Tot i saber on ès trobava, be sabent les coordenades GPS com per l'ajuda d'un hortelà de la zona que em va indicar on era, no vaig ser capaç de trobar-la degut a que els esbarzers l'havien engolida. 
Finalment el 19 de febrer el David López (cercador de fonts de les rodalies de Sabadell), el meu fill Joel (disfraçat de Spiderman) i jo vem anar amb la clara intenció de trobar-la. Ens hem de situar en la fàbrica de Fonts Calent, en un desviament a mà esquerra de la carretera de Castellar a Sant Llorenç Savall. Passada la peletera, trobarem un camí que travessa uns horts. Uns metres més enllà un corriol baixa a buscar el riu, deixant a mà esquerra un parell d'accessos a horts, arribarem a una alzina a pocs metres ja del riu i a tocar d'una paret de roca. Ja a peu del Ripoll, a tocar d'una xumbera comença el mar d'esbarzers. Amb l'ajuda d'unes tissores de jardineria contundents ens obrim camí arran de riu remuntant-lo pel seu marge esquerre durant una vintena de metres fins trobar la oblidada Font del Pi, molt a prop dels gorgs del Fitó (Coordenades: X423043,95 i Y4608133,23). 
Es tracta d'una font arran de riu que la seva boca superior està aixuta i s'han hagut d'obrir dues a nivells insferiors, la d'enmig data del 1980 segons una inscripció en el ciment i la tercera just a tocar i desaigüar al riu. Aquestes dues últimes brollaven. Aprofiteu ara si la voleu visitar ja que tot indica que els esbarzers tornaran a imposar-se i engoliran la font de nou. 

Una altre manera de veure-la ès passar a l'altre banda del riu, a travès d'unes pedrem ben disposades per saltar d'unes a altres i passar a la llera dreta del riu, situan-nos en front del la font, entre canyes podrem veure-la.