INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dijous, 16 de juny del 2016

LA BAUMA DE LA PINASSARecorregut: 7Km
Horari: 3h
Dificultat: Alta. Els camins la Font Soleia i la Senyora son molt evidents però la recerca de la Bauma de la Pinassa i la conexiò entre els dos camins ens pot donar algun ensurt pel que fa a l'orientaciò.

Iniciem el nostre recorregut en el sofisticat xalet blanc que trobarem al final del carrer de Belles Roques, en la urbanització Cavall Bernat de Matadepera. Quan el carrer asfaltat passa a ser de terra, just al final del xalet, veurem una pendent pedrosa que en la seva part alta podrem trobar un camí, que en direcció N, va pujan de forma semi enpedrada a buscar les roques i d'aquí s'encarrila dins la Canal dels Monjos. Finalment arribarem a dalt al que enomenem Plà dels Escorpins i on trobarem un camí ample que segueix pujant en direcció N. Trobarem altres corriols que arriben o surten d'ell però nosaltres haurem de seguir sempre en la mateixa direcció i per la part alta del llom arriban finalment a unas placeta, ja arribat a les roques, d'on surten dos corriolets a mà dreta i on haurem de pendre el superior, que va flanqueixant tota la franja rocallosa de la vessant E de La Mola.

Es tracta del espectacular camí de la Font Soleia, una impressionant balconada penjada entre cingleres amb unes impressionants vistes de la Castellassa de Can Torres, les valls del riu Ripoll i al fons, els Cingles del Bertí i finalment el Montseny. Trobarem ràpidament una ample paret, la anomenada Paret Gran, saturada de vies d'escalada esportiva i al final d'aquesta podem apreciar una ample xorrera, es tracta de la surgència de la Font del Raig.El camí gira a l'esquerra a través d'una obaga per tornar a despuntar a una series de grans parets, en una d'elles, a l'inici d'aquesta hi ha un arbre sec a peu de paret, allà on està la coneguna via d'escalada "Clave Omega". A l'esquerra de aquesta ruta, una miqueta a munt i entre la vegetació podrem veure una  esquetxa a la paret i al seu peu la redescoberta surgència de la Font del Rah.


Continuem per bonic camí on ràpidament trobarem la Font Soleia. Seguint el camí, veurem que ja ens apropem a una proa on intuim que el camí haurà de girar a l'esquerra per vorejar-la, passat aquest gir haurem d'intuir com ens creuarem amb la Canal Freda. En la mateixa canal podrem trobar un corriolet que baixa a mà dreta amb alguna que altre fita que ens van guiant cap la l'esquerra com a buscar la part baixa d'una paret de roca amagada. Una fita ens marca un corriol ara de forta pujada que ens feta petar a la paret amb unes pinasses com a referència. Aquí trobarem l'amagada Bauma de la Pinassa.


Hi ha molta gent que li ha costat trobar-la, fins i tot en diverses intentones, per la meva part hi vaig donar a la primera però reconec que la ubicació es extremadament amagada i un factor a tenir en compte per trobar-la ès la intuïció. A l'esquerra de la construcció de la bauma podrem trobar, en una altre bauma adjunta restes d'una petita basseta per poder enmagatzemar aigua dels degotalls que es puguin produir. Es tracta de la Font de la Bauma de la Pinassa.

Tornem al corriolet que baixa per la Canal Freda i continuem baixant. Jo em vaig liar per una torrentera i vaig haver de fer algun destrepe però el camí de baixada existeix i va a petar al camí de la Senyora, paral.lel al de la Soleia tot aprofitant un altre sistema de feixes i que haurem de pendre a mà dreta. El camí salva una proa rocallosa cap ala dreta i desseguida podrem trobar la Font del Senglar.

Continuem el Camí de la Senyora fins que peti al camí de pujada, per desfer-lo i finalitzar el recorregut.