INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dimarts, 18 d’abril del 2017

FONT DE L'APOLONIA


Distància 1.5Km
Horari: 30min

A la quarta va la vençuda....
No és que la Font de l'Apolonia sigui especialment difícil de trobar però jo he necessitat de quatre recerques que , be per poca informació, per males interpretacions de ressenyes, falta de perícia o dificultat en el seu accès, ja em feien pensar que no existia.

Ens hem de situar el la carretereta que uneix la BV-1221 (Terrassa-Talamanca) amb la B-124 (Sant Llorenç Savall- Monistrol de Calders). Anant per la primera, uns metres després del desviament de Mura direcció Talamanca girarem a la dreta. La carretera baixa per una zona boscosa. Trobarem a la dreta l'accès a les Refardes i ara la carretera puja en direcció al Coll de Lligabosses. A més o menys 1Km trobarem a mà dreta la entrada d'una pista de terra ample que haurem de pendre (es pot deixar el vehicle en l'accès de la pista o fins i tot apropar-lo una miqueta...). Hi ha un moment que la pista es bifurca continuant per la dreta que ara baixa clarament al fons del Torrent de l'Apolonia que el creurà en un pronunciar revolt a l'esquerra per flanqueixar el torrent per la seva vessant esquerra.

En aquest punt comença la recerca de la font en un tram d'uns 150m. Primer punt a situar es un pou amagat a la esquerra a tocar del torrent (41º43.331N-2º0.366E) i més o menys en front, a la banda dreta de la pista un munt de pedres restes d'una antiga barraca. Continuem per la pista fins trobar un lleuger revolt a la dreta, jo sempre he trobat aigua o fang en el terra. Mirant a la esquerra intuïrem una ample torrentera que baixa del NE, mirant en front veirem que la pista continua recta fins creuar el torrent i més enyà i si mirem a la dreta veurem bosc tancat i sense un accès clar, aquí trobarem la font...

Just per sobre de la pista trobarem la antiga bassa d'acumulació d'aigua de la font i just a sobre hi ha un plataner prim totalment estrangulat per les heures, aquí trobarem la Font de l'Apolonia (41º43.312N-2º0.420E). L'accès a tot aquest "complex" no ès clar però si ho localitzem només hem de pujar per la vessant dreta de la pista fins trobar-lo.

2 comentaris:

David Hernández ha dit...

Hola,

Aquesta font l'has trobat gràcies a la Guia Interactiva de Sant Llorenç del Munt i l'Obac del Ramon Suades, o gràcies al meu blog dels Amagatalls:

http://amagatallsdesantllorenc.blogspot.com/

En les dues opcions possibles, la font original de la troballa és meva: David Hernández.

Tens un mal costum: no indicar les fonts d'informació gràcies a les quals trobes les fonts d'aigua, ja sigui bibliografia o webgrafia.

Jo a totes les meves publicacions indico les fonts consultades. El fet que tu no ho facis indica el poc nivell del teu blog o la manca de respecte vers les troballes dels demés.

No m'agrada!!!

David ha dit...

La font original es el mapa planimetríc de Mura del ICC. On Surt la font i l' albarca.Salutacions Jimmy .David López. Sabadell.