INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

divendres, 5 de setembre del 2008

Rodalies del Guitard de la Muntanya


Recorregut: 6Km
Dificultad: Fàcil
Horari: 3h
Comentaris: Tota la ruta transcorre per pista forestal, ideal bici.

Podem fer una fàcil passejada per les rodalies de Can Guitard i podrem refrescar-nos en les nombroses fonts que ens trobarem pel camí.

Si anem en cotxe podem deixar-lo a l'entrada de la pista que porta a la masía, a pocs metres d'un revolt molt tancat que hi ha a uns 4,5Km de Terrassa en direcció Rellinars.

En aquest mateix revolt surt una pista, que ràpidament troba un creuament de camins, si continuem recte pel centre de la torrentera, a pocs metres trobarem la Font de l'Alber . Si agafem el trencall de la dreta, en direcció SE, trobarem ràpidament a l'esquerra un camí que puja directe i abruptament fins trobar una pista superior que predrem per la dreta, pocs metres passat un revolt tancat trobarem a mà dreta la Font del Senyor Ramon.

Tornem a l'inici de la pista que porta al Guitard (no està assenyalada tot i que es evident perque es veu la masía just en front). Resseguim la còmoda pista que va baixant fins a una amplia torrentera i deixant previament una pista a la dreta que serà el camí de tornada. Ya en la torrentera el camí fa una curva tancada i desde aquí, senyalitzada, podem arribar a la Font del Racò que te un aspecte selvàtic inclús en estiu.

Seguint la pista ara de pujada ens trobem una cruilla, baixant a mà esquerre arribarem primer a la Font del Guitard i posteriorment a la explendida casa pairal. Recolem fins a la cruilla (amb una cadena) i comencem pujant a mà dreta durant uns 15min. Ens trobem també en una pronunciada curva, pujant per un corriol senyalitzat, la Font de la Cirera. Aquesta font ja refrescava als camperols del 1703.
Seguim la pista que gira més tard en direcció E passant per una zona d'arbocers, roures i alzines fins trobar ja avall la pista inicial per on retornarem al cotxe.

Podem posteriorment apropar-nos 1 o 2Km direcció Rellinars, agafant una pista a ma esquerra senyalitzada als Cauets on trobarem just en front d'un petit parking la Font del Llimac i a pocs metres avall, just on la pista creua la torrentera Els Caus del Guitard. Per veure'ls he de entrar en la torrentera a ma dreta de la pista i resseguir-la durant uns 200m on just abans de un salt d'aigua (probablement sec) trobarem els Cauets. En època de grans plujes podrem veure sortir agua d' aquestes apertures en la roca i que es sinònim de que el ampli sistema freàtic de la zona de l'Obac està saturat.

Tornant a la pista i remontan-la en direcció a la urbanització d'Els Caus, trobarem a mà dreta una estaca de fusta, desde aquí surt un corriolet que ens duurà al fons d'una torrentera on es trova la Font de l'Ocell Viu, finalitzant aquest recorregut.

1 comentari:

David Hernández ha dit...

M'agarada molt el teu blog. Ja gairebé tinc visitades "totes" les fonts naturals de Terrassa. Només volia comentar-te que els Caus d'en Guitard i els Cauets són dues surgències intermitents o temporals diferents. La primera ja sabem tots on està, però la segona és més problemàtica. Segons el mapa d'Alpina i el mapa del CET de 1988 els Cauets es troben al torrent de les Foradades molt a prop de la carretera de Rellinars, però segons Jordi Guillemot es troben al torrent del Pi Bonic (proper a l'anterior) i també a tocar de la carretera. La localització d'aquesta surgencia és molt complicada perque les lleres d'aquests dos torrents estan molt embardissades i perque són temporals (rares de veure).

David de Terrassa