INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dijous, 2 d’octubre del 2008

La Riera de Rellinars


Recorregut: 9Km
Dificultad: Mitjana
Horari: 3h30'
Comentaris:

Numbroses fonts i surgencies apareixen per las rodalies de la riera de Rellinars. Aquest itinerari intenta cercar-les i aprofitar per aproparnos a antics masos en les parts altes de serralada de l'Obac.

El nostre punt de partida es el parking de la Esglesia de Sant Pere i Sant Fermí a les afores de la població de Rellinars. Iniciem el recorregut pasant per devant del cementiri i a pocs metres trobem una ample pista que en els seus primers metres es creuada per una tuberia en alçada que va a parar a una antiga fàbrica. Continuem per la còmoda pista fins trobar un camí a mà dreta marcat amb un cartell de Camí de les Fonts.

Prenem aquest camí que va paral.lel a una certa alçada de la Riera de Rellinars. A pocs metres intuirem a mà dreta unes antigues terrasses de conreu i la possibilitat de baixar a elles. Haurem de trobar un mur de pedra d'uns dos metres d'alçada, just a sota d'aquest trobarem uns estaca metàl.lica just al terraplen que cau a la riera i desde on es pot baixar a ella, a mà esquerra podrem trobar ben amagada i a peu e l'aigua la Font del Pastor.

Retornant al caminet i seguint remontant-lo creuem un pontent i just desprès trobarem a mà esquerra la Font Noial. En aquesta zona trobarem passat un hort una bifurcació a mà esquerra que ens duurà en pocs metres a la Balma de l'Endaló. El camí més endevant es troba amb una acequia i anirem seguint-la fins a la Font de Rellinars on trobarem taules. La proximitat amb la pista principal fa que molta gent apropi el seu vehicle i carregui garrafes en aquest font per a ús domèstic.

Pugem les escales que comuniquen amb la pista i continuem el camí per la dreta. La pista transcorre paral.lela a la riera trobant pel camí una presa. Seguim durant uns 10min i anirem veien que la pista es va deteriorant progresivament per convertir-se en un ampli camí intransitable per vehicles. Trobarem donç una bifurcació, el brancal de la esquerra s'endinça direcció nord dins el bosc mentre el trencall de la dreta creua la riera formant un revolt tancat. Hem de agafar aquest últim camí que primer en direcció sud i després est va a trobar una ample pista.

Pràcticament en la intersecció entre el caminet d'on venim i la pista trobarem la Font de Carlets a mà esquerra. Continuem la pista en direcció est i a pocs minuts trobarem la Font dels Llaminers a mà dreta i dins la riera.

Continuarem per la pista fins trobar una bifurcació. Des d'aquí podrem anar a buscar pel trencall de la dreta en camí de anada i tornada la Font del Conill que trobarem a uns 15min de la bifurcació. aquest camí va creuant en nombroses ocasions la riera trobant basses d'aigua. La font la trobarem a mà esquerra senyalitzada amb una fita amb una marca blava dins el recorregut de la riera. Tornarem després a la bifurcació de la pista principal.

Seguim la pista principal on trobarem una altre bifurcació. Si agafem el trencall de la dreta trobarem, una vegada haguem creuat una torrentera una altre bifurcició, es aquí on trobarem a mà esquerra un petit corriol que es fica en la torrentera on trobarem la Font del Trull. Desde aquí seguirem la llera de la torrentera uns metres fins trobar a mà esquerra un gran pi i un corriolet que surt del seu darrera que puja en direcció E fins trobar la Font de la Pedregosa , que no deixa de ser un pou, i l'avenç adjunt.

Tornem a la pista principal i continuem pujant trobant desseguida un camí que surt a la dreta i va buscant la llera de la torrentera que finalment creua i troba en un racò hombríbol la Font de la Barbotera. Tornem a la pista que ara puja en forta pendent fins trobar després d'un parell de llaçades primer les runes de Les Boades Velles i la de Les Boades amb impresionats vistes del Castell de Bocs i el Paller de tot l'Any.

A pocs metres de la masia trobem una intersecció de camins. Prendrem el de la esquerra senyalat amb un piló metàl.lic amb marques vermell/blanques.

A uns 5min en un revolt trobarem la Font de les Boades. Continuarem pel mateix camí fins trobar Les Cases, masía pràcticament enrunada amb unes impresionants vistes de Montserrat i la vall de Rellinars. Just redera de la contrucció, on es troba un pal elèctic, trobarem dos corriolets que surten de aquest punt. Agafarem eld e la esquerra que en uns 10min podrem trobar la Font de les Cases.

Tornem a la casa pairal i anem baixant ja per una pista que en ocasions podrem trobar draceres als nombrosos revolts senyalitzades amb marques vermell/blanques. trobarem finalment la pista inicial del nostre itinerari que prendrem per la dreta i ens conduirà en pocs minuts al punt de partida.