INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dijous, 18 de desembre del 2008

El Dalmau i el Daví

Recorregut: 9,5Km
Dificultad: Mitjana
Horari: 3h30min.
Comentaris: Interessant recorregut que combina passejades pels imponents boscos de la Vall de Mur amb les travesses aéries de les espectaculars cincleres de la vessant nord de la Mola.

Iniciarem el nostre recorregut a la pista que surt d'un revolt molt tancat (Revolt Fondo) en el 14Km, passat Les Arenes, en la carretera que va de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall. Aquesta pista es la va a buscar els masos de El Daví i El Dalmau. Tot i estar prohibida al pas no està barrada i recomano avançar una mica si anem amb cotxe fins trobar en uns 300m una explanada a mà dreta. Continuem la pista fins trobar una bifurcació on haurem de pendre el camí que trobarem a la esquerra que aprofita el fons d'una riera per adinçar-se dins la vall. Deixarem un trencall a la esquerra i als 10min de marxa toparem de nou amb una bifurcació que per la dreta continua per la llera de la riera i per la esquerra haurem de continuar, ara de pujada, fins trobar a mà esquerre un corriolet que ens portarà en pocs metres a la Bassota del Dalmau.

Tornem al camí principal i continuem pujant pel bosc on ens anirem troban marques de color groc que ens guiaran en uns 10min de forta pujada a una cruïlla, a la dreta arribarem desseguida a la Font Neda. Tornarem a la bifurcació i ara pendrel el camí que estaba a l'esquerra que puja al Coll de la Castellassa de Dalmau en una forta pujada i un camí no gaire marcat.

Una vegada assolim el collet pendrem el camí a la dreta que ens porta a un turó rocallós que haurem de grimpar sense dificultad. Una vegada superat el camí gira a la dreta ara tot flanqueixant en alçada les vessants rocoses de la Carena de la Cova de les Ànimes. Aquest recorregut no es que pressenti dificultats però el camí no està gaire traçat i hi han moments en que va a peu de les cingleres amb un fort ambient de verticalitat. Una vegada haguem superat la proa rocosa de la carena arribarem a una torrentera molt marcada i on toparem amb un camí més marcat que baixa del coll. Continuarem per la dreta i així flanqueixarem la segona proa rocosa i arribarem a la segona torrentera on de nou toparem amb un camí ample que ara baixa de Santa Agnés.

Continuem aquest camí còmode fins trobar en pocs metres un corriol a mà dreta que baixa al fons de la torrentera i d'aquí a la Font Gentil. Tornem al camí principal i continuarem deixant primer un trencall a mà dreta i després un altre corriol que puja directe a mà esquerra. Es després de això que trobarem un camí a mà esquerra que haurem de seguir durent uns 10min i fins topar amb una bifurcació marcada per una fita. Aquí haurem de pendre el trencall que continua a la esquerra, passant a prop d'un antic forn de calç i ja de la masia de El Daví i fins topar amb un camí ample on trobarem un safeig antic. Continuem ara aquest camí a la esquerra fins trobar en pocs metre la Font del Daví.

Desfem el camí fins el safreig i fins la bifurcació amb la fita i ara prenem el altre trencall que baixa per dins del bosc i quan el corriol passa fregant uns camps de conreu trobarem a pocs metres la Ermita de Sant Pere de Mur, construida a finals del segle XI. Continuarem baixan per les escaletes i continuem el corriol que va a petar en pocs metres amb unes feixes de cultiu que ens portaran al mas de El Dalmau. Es tracta d'una bonica masia que ja existia en el segle XIV.

Continuarem el nostre recorregut baixant per la pista asfaltada que transcorre paral.lel a una torrentera. En pocs metres trobarem un corriolet que baixa a mà esquerra a buscar la Font del Cubell (o Font del Frare). Continiem la marxa per la pista fins trobar la bifurcació amb la pista del Daví. En 5min podem apropar-nos a veure el imponent Pi de les Quatre Besses que trobarem a un centener de metres passat el revolt tancat a la pista que puja a el Daví, el podrem visitar a través d'un corriol que trobarem a mà esquerra.

Finalitzarem així el nostre recorregut tornant a la cruïlla de pistes i continuar baixant fins trobar el cotxe o la carretera.