INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

divendres, 25 d’octubre del 2013

LES VALLS DE VALLCARCARA


RECORREGUT: 13Km
HORARI: 4h
DIFICULTAT: mitjana
OBSERVACIONS: Aquest ès un recorregut en el, degut als grans incendis forestals del 2003, les panoràmiques no son gaire agraïdes i, al marge del coleccionisme en la recerca de fonts oblidades de la zona, el més interesant ès la visita a la antiguissima ermita de Sant Feliu de Valcàrcara.

Iniciem el nostre itinerari situant-nos al final del polígon industrial del proble de Sant Llorenç Savall, al final del carrer del Vapor, on en un revolt del carrer podrem veure una pista que comença creuant una riera per un pont. En pocs metres trobarem una bifurcació que pendrem per l'esquerra arran d'uns horts.

Continuarem la pista durant uns 400m fins trobar un trencall que pendrem per la dreta, es tracta d'una pista que puja en direcció N i que va a morir en uns 5min de marxa a un xalet aïllat que haurem de rodejar per l'esquerra i endinçar-nos en uns horts per un corriolet que, tot passant una bassa, va a morir en la Font del Torrent Bo.

Recularem aquesta pista fins retrobar la inicial que continuarem direcció O paral.lelament al riu Ripoll. En uns cinc minuts peratem just en un tancat revolt d' una pista ample, la que va la Vilaterçana, però nosaltres continuarem travessant aquesta pista i prenen un caminet que continua paral.lel al riu fins trobar en uns 300m un camí que puja en direcció N i que haurem de pendre. Al cap d'uns 600m de marxa trobarem que el camí arriba a una zona més ample desde on podrem veure al fons a la dreta l'esglesia de Sant Feliu de Vallcarquera. Ès en aquest punt on a mà esquerra puja un camí molt difuminat per la vegetació però que una vegada en ell ès pot progressar amb facilitat i que va en direcció a un grup de plataners solitaris. Ès allí on podrem trobar, amb un molt difícil accès per culpa de la vegetació, la Font de Sant Miquel que ès tracta d'una mina amb una canalització.

Desfarem el camí fins retrobar el clar de vegetació, ara continuarem el camí direcció N per arribar en pocs metres a creuar una torrentera. El camí continua pujant i fent un parell de revolts quer obliguen al camí a pendre direcció S i als pocs metres una tancada bifurcació que haurem de pendre per l'esquerra pujant en direcció N per girar després a l'E durant uns 500m al petar amb una altre pista que haurem d ependre per l'esquerra per arribar en pocs metres a l'esglesia de Sant Feliu de Vallcarquera, capella romànica del s.XI.Podem observar el bonic rellotge de sol que te a l'entrada.

Just a tocar trobarem, tot baixant per una pista a l'E, l'Armengol i d'aquí a petar la la pista principal que ve de Sant Llorenç Savall. Pràcticament a peu d'aquesta pista podrem trobar la Font de l'Armengol , entre un parell de basses de regadiu.

Desde aquí surt una pista en direcció E que puja a buscant la masia de Salallacera,, deixant a mig camí una pista a l'esquerra, nosaltres continuarem fins trobar la aïllada masia en uns 2.5Km de marxa. Ens haurem de situar en la seva era. Des d'aquí un camí va a buscar en direcció NE el fons d'una torrentera, on trobarem una rústica piscina i uns metres més enyà la Font de Salallacera.

Tornem a la masía i ara baixarem per una còmoda pista que baixa a l'esquerra. A uns 3Km trobarem conexió amb la que puja a l'Armengol. Nosaltres seguirem baixant fins trobar ja el polígon industrial de Sant Llorenç Savall, punt de partida del nostre itinerari.