INDEX DE FONTS

Aquí podreu trobar alfabeticament les fonts suggerides, tant les trobades i descrites com les pendents de recerca.

dijous, 31 d’octubre del 2013

TOT SEGUINT EL RIPOLLDISTÀNCIA: 3.5Km
HORARI: 1h30
DIFICULTAT: Fàcil
OBSERVACIONS: Es tracta d'un amable passeigada per la vora del riu Ripoll on podrem trobar molta vegetació de ribera, crancs i peixos i unes quantes fonts en racons frescos que inviten al repòs. Recomanat per tots el públics.

Aquest itinerari recull algunes de les nombroses fonts que trobarem en el mateix traçat del Riu Ripoll pel seu pas per les Arenes i les que podrem trobar en la vall que s'obre entre la Serra llarga i el Serradell.

Per inicial el recorregut haurem de arribar a la Ermita de les Arenes per la carretera que uneix Castellar del Vallès i Sant Llorens Savall. Uns metres més amunt del parking de l'ermita trobarem una pista a mà dreta que haurem d'agafar. Com la pista està en bon estat podem entrar el cotxe i havent travessat un gual trobarem un lloc ample per deixar-lo.

Haurem observat que tot just passat el gual trobem una senyalització a mà dreta que indica un camí que va vorejant el riu Ripoll que d'inici fa un meandre de dreta a esquerra. Seguim el caminet amb unes petites marques blaves. En l'inici d'un segon meandre ara de esquerra a dreta trobarem una intersecció de corriols, seguirem tot recte i a pocs metres, sota uns grans plataners trobarem la Font de l'Espingol i al costat mateix la Font d'en Fullola. Continuem el caminet qie va paral.lel al riu a una certa alçada. En el punt més tancat del meandre i sobre una grada per sobre del camí trobarem la Font Rodoria.
Haven vist aquestes fonts tornerem pel mateix caminet fins al gual de la pista principal i a l'explanada on hem deixat el cotxe. Continuem a munt fins trobar a pocs metres a mà esquerra una altre pista barrada amb una cadena que baixa a la llera del riu Ripoll. Travessem un parell de guals més i trobarem a mà esquerrra les dues Basses del Barceló. Trobarem una indicació, si continuem per la dreta la pista ara s'endinça en el bosc. A pocs metres abans d'un revolt tancat trobarem a mà esquerra la Font de l'Enric de la Fonda. Desfem el camí fins arribar a l'indicació, ara seguirem recte, paral.lels al riu Ripoll a certa alçada i a pocs metres trobarem la Font del Barceló. Continuem el caminet fins trobar en un centenar de metres la Font del Carner, seguint trobarem en una vintena de metres la Font dels Avellaners  i seguint de nou el caminet deseguida trobarem una pedra tosca tapissada de falgueres, just a sobre trobarem la Font de la Falguera.

Desfem el camí i finalitzam el nostre itinerari.